jueves, 21 de octubre de 2010

Només Budapest


Dia 21 d’octubre de 2010
Dia perfecte, bon temps en general, això sí amb força fred, o sigui la meva idea de fer l’Europa de l’Est en bicicleta quedarà relegada en època estival.
Ahir va ser un dia de situació i avui d’admiració, i és que Budapest atrau a molta gent i sense dubte puc afirmar que és la ciutat més atraient de les que conec de l’Europa Central.
Tot un símbol d’arquitectural neoclàssica, amb els palaus, museus, òperes, edificis governatius, i habitatges en general. No cap dubte que és una ciutat imperial... i la seva gent molt agradable, sempre que pot intenta mantenir conversació (com també passa a Pèrsia) i saber de la teva estància en la seva ciutat...
Els restaurants Étkezdes donen la talla amb bona nota (relació qualitat- preu) i els banys termals hi ha innumerables... tants que ja no tenc ganes de relaxar-me a cap sauna més (us adjunt foto de les Termes de Széchenyi).
Avui dia farcit: termes, òpera, parlament, mercat i passeig en general..... i per cert... hem estat a la pastisseria “Angelika”, uff... si podeu triar, dirigiu-vos al cafè Gerbeaud, guanya amb creixos a qualsevol altre.
Si us apartau de les zones cèntriques turístiques trobareu (al manco en Pest) a part d’una arquitectura igual d’esplèndida, la vertadera forma de ser i viure dels hongaresos (amb les seves botigues de sempre, restaurants locals, temples religiosos “sinagogues, esglésies, etc...” i cap o pocs turistes.
Us adjunt un parell de fotos perquè us faceu una idea.....



No hay comentarios:

Publicar un comentario