miércoles, 13 de julio de 2011

Sanliurfa

12 i 13 de juliol de 2011
Cal descansar una mica... per tant decidim fer una pausa de dos dies a la ciutat bíblica de Sanliurfa. Diem bíblica perquè aquí va néixer i viure el profeta Abraham.
Aquesta ciutat constitueix una meca del món islàmic. Milers de pelegrins arriben anualment per visitar especialment la cova on va néixer el profeta i el lloc on suposadament Déu el va salvar de la foguera... (Abraham havia estat castigat pel governador per destruir deïtats paganes... o sigui, que feia de bandarreta!!!) convertint el foc en aigua i les brases en peixos... Actualment amb un estanc ple de carpes molt grasses... que semblen botilets!. (Un dels entreteniments de la gent local és alimentar aquests  peixos considerats sagradíssims).
Però Sanliurfa, a part de semblar una torradora pels 40 i busques de graus del migdia, viu una gent molt hospitalària i diversa (àrabs principalment, combinats amb kurds i turcs), que donen un toc especial!...diguem que màgic! La mescla cultural enriqueix quan tothom preserva la seva cultura!
Avui no us avorrirem amb textos infinits sobre les nostres peripècies, sinó que les assenyalarem amb fotos... ja ho diuen, que “una imatge val més que mil paraules”.
L'estanc amb carpes... la gent descansa

Venedor d'aigua... necessària per no desidratar-se

Mercat d'espècies... delícies gastronòmiques

Forners fent pa...de manera tradicional

Som al barber (MARC!)... professionalitat a tope

Carrers mediavals

Àvia amb la seva neta

Urfa de nit

Per cert, hem triat l’hotel Harran que si bé no està ubicat al centre (10 minuts caminant) combina el millor preu amb qualitat... sense dubte!.. a més la piscina interior permet refrescar-se de la calor asfixiant!

No hay comentarios:

Publicar un comentario