lunes, 18 de julio de 2011

De Van a Kars

19 de juliol de 2011
De Van a Kars.. passant per Dogubayazit
Una ruta meravellosa!!!....  Sí rodamóns, aquí teniu un altre secret ben guardat en l'extrem oriental de Turquia!!!! La creme de la creme, diguem.

Avui ha estat un dia remarcable per la majestuositat del paisatge. La carretera en bon estat i poc transitada de Van a Kars travessava la mola d'Armènia. La vegetació és semblant a la   tundra islandesa... sense arbres i molt castigada pels vents forts i freds caucàsics.   De tant en tant, apareixien pobles kurds aferrats a les faldes de les muntanyes ... Ahh! I com som a l'època estival també trobam nòmades espargits per la planícia!
Aquest territori es troba a una altitud que ronda els 1500 als  2000 metres d'alçada.  Pel seu clima extrem i pel seu aïllament no s'ha desenvolupat econòmicament i la població és bastant reduïda.
Tots aquests elements combinats formen un còctel formidable i únic!!! Val la pena venir.
Dogubayazit és una ciutat polsosa i poc atractiva... això sí, el Palau Isha Pasa és una aturada obligatòria. Nosaltres també ens hem volgut aturar a un poble kurd als peus de la muntanya bíblica d’Ararat.. (on es troba l'arca de Noé.. ) i hem compartits moments agradables amb una gent senzilla i molt hospitalària.
Hem arribat a la ciutat de Kars a sol post! Esgotats del viatge llogam dues cambres a l’hotel de 4 estrelles Büyuk Kale! Uauh! El seu hamam recompensa tot l’esforç i les cambres son de "bufes"... és a dir... de categoria.
A 15 graus i ja de vespre, amb una tempesta de fons, feim la darrera passejada pel centre de KARS a mitges fosques.. escasa il·luminació pública! Però mirau- exclama en Daniel-... disposa d’una arquitectura russa zarista!..... Turquia amaga moltes sorpreses!
PALAU ISHA PASA

Ararat i poblat kurd

Nòmades

Carretera de Van a Kars

Poble kurd

No hay comentarios:

Publicar un comentario