sábado, 23 de julio de 2011

Geòrgia i Erzurum

22 juliol Yusufeli (4 dies i tornem)
Una pensió acceptable però sense excessos pensa en Dani quan s’aixeca d’endemà pel matí... Una vegada esmorzat, fet les maletes i partit cap a la nostra nova destinació, quedam bocabadats al contemplar amb un sol brillant i amb un cel blau com la mar.... les valls on realment hem dormit ..... sí sí... no havíem pogut apreciar molt bé el dia anterior aquest inefable indret...
Les cases dels pobles estan gairebé penjades als lloms de les valls (com la nostra pensió), que més que valls semblen canons!!! o fins i tot diríem que son gorges per ser tant enrevessades, inaccessibles i estretes. La carretera transcorre a l’altre costat de la vall, ja que per mig hi passa el riu. Per cert, hem dit carretera, no?....... Hehehe! Diguem que si això és una carretera podríem anomenar autopista la que va des de Valldemossa al port !
Imagineu-vos la situació que durant el trajecte observam cents de telefèrics ... Os demanareu.. per què? Idò per transportar les mercaderies i altres objectes de la carretera cap a cada una de les cases penjades!!!
Traspassat el poble de Yusufeli les valls es tornen més amples i les condicions de vida de la gent millora substancialment, al manco, en accessibilitat! Ahhh! per aquí es trobem les principals esglésies georgianes.. per això aprofitant l’avinentesa per visitar la principal, la catedral! El seu estat d’abandó és tant lamentable que sembla mentida la poca estima del patrimoni històric de les autoritats locals.
Erzerum no és una ciutat horrible però tampoc destacable! D’acord, per fer una nit està bé o també per gaudir de les seves pistes d’esquí o assistir a qualsevol competició de neu que es celebra anualment. Triam l’hotel Tahran que és el de millor qualitat del centre, encara que sigui de 2 estrelles... (els altres estan estrellats!) demà hem de partir cap a la capital kurda! Ara toca descansar
Telefèric

Valls georgianes

Església georgiana

Capfico!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario