miércoles, 20 de julio de 2011

Kars- Yusufeli

21 juliol KARS (5 dies i tornem)
Sortim de la plàcida ciutat de Kars direcció Yusufeli per voltant de les 9,30 hores del matí. A causa d’una carretera en obres perennes, el trajecte d’uns 180 km aproximat es tradueix en unes 4/ 5 hores de cotxe. Això sí, aturades obligatòries en pobles de la mola de Kars abans de descendre per gorges estretes i sinuoses en direcció cap a les Valls d’Esglésies Georgianes. Les muntanyes son pelades però policromades i les conques alberguen una exuberant verdor, semblant a les trobades al nord d’Argentina... (Valles Calchaquies i Valle de Humahuaca).
El paisatge continua sent escandalós... exclamacions de perplexitat son constantment exaltades dins el nostre cotxet blanc... en especial la de .. – ohh! que bucòlic -!!!!... mentre les cançons  de n’Antònia Font i Amics de les Arts sonen amb força i son cantades amb alegria pel copilot de la tripulació (En Daniele).
Aturada per fer un cafè a les 12 hores i en Josepi aprofita per dinar en un restaurant casolà de Pilotetes (Köfte)... ohhh! Trobam tres militars i un d’ells es kurd! No sap explicar-nos amb cura la relació que hi ha entre kurds o turcs.. i bocabadats deixam la conversa per impossible .. .. conclusió: se sent kurd i no turc en l’exèrcit turc!!!! Però diu que son com a germans!! Quin embolic!!!
Yusufeli resulta ser un doi de ciutat, lletja no lletgíssima! Només val la pena si estau interessats en fer rafting o excursionisme per les muntanyes de les rodalies. Bé... s’aprofita per trobar per casualitat qualque bombonis... i el troba en Josepi! És l’ídol den Daniele... el seu gran mestre, el seu Jebtsundamba!!!
Sortim pitant cap les muntanyes fins arribar al poble de Barhal... on trobam una pensió anomenada Karahan.. no està malament.. si cercau el tipus motxiller.. Decidim passar el vespre entre les muntanyes del Kaçkar, caracteritzades per la frondosa vegetació, estretes gorges i carreteres infernals i molta però que molta aigua per tot...... ohhhh- si hi ha onsos per la serrania.
PD: En mig d’una tempesta s’han escrit aquestes línies...
PD: En Marc ha tengut morenes durant el viatge.... té diarrea i l’ha picat una abella. A vegades durant la conducció exclama neguitós  -Vull anar a l’hospital!!!!- En Daniele i en Josepi atònics responem.... crec que necessita un hotel de 5 estrelles!... l’hem classificat com “El Senyor del 5 estrelles”.
Dutxa en mig de la carretera (Daniele)

S'afegeixen també

Madame fent negocis a les portes d'una església georgiana

Paisatges de la carretera

Paisatges de la carretera

No hay comentarios:

Publicar un comentario