lunes, 18 de julio de 2011

Midjat- Van

17 de juliol de 2011 (de Mitjat a Van)
Encetam el jorn solejat. Avui hem decidit fer la ruta cap al nord, a fi d’evitar sofrir les tòrrides temperatures de la mesopotàmia kurda. Segons tenim llegit a les guies de viatges de la Lonely Planet i el Trotamundos en un poble proper de Mitjat anomenat Hasankeyf, habiten encara kurds en cases troglodites- caaa!! val la pena visitar-lo- pensam-... Som-hi nois!! A la recerca de l’aventura!!!
Encara que l’emplaçament de Hasankey resulta ser engrescador, les altes temperatures i la poca infraestructura turística decent, juntament amb un poblat troglodita totalment abandonat, ens defrauda ...  A més, algunes coves estan brutes, pixades i pudentes... La petita Capadocia era un paradís perdut! Ahhh! ... I per més inri....  d’aquí poc quedarà submergida sota les aigües de la presa que estan construint a la vall!
Sortim cap a Van pujant muntanya i davallant temperatura... dels 45 graus hem passat als 27 graus a la vorera del Llac més gran del Kurdistan. Uff! Quin fart de calor hem passat, ara ja superada!
El llac de Van està parcialment contaminat i les seves voreres farcides de fems.... a més, l’illa d’Akdamar (amb la seva església armènica) és una atracció turística de primer odre! Vaixell darrera vaixell carrega i descarrega dotzenes de turistes constantment...  ! L’encisador indret ha quedat desvirtuat  ! Ufff... un altre fracàs!
Hem decidit passar el vespre a la ciutat de Van.. i demoram una hora de rellotge per trobar un hotel decent en funció del preu!.... Al final, hem trobam Hotel Tamara que està força bé, i és el millor.. sense cap dubte! Pagam 250 lires per dues cambres una vegada negociat! Sopam i llavors un poc de passeig pels animats carrers d’aquesta ciutat poc històrica però agradable (al manco l’avinguda principal).
PD: La presència militar és abundant! El problema kurd és nota! Serxavà! Adéu en kurd!
Hasankeyf.... imatge bucòlica

Illa d'Akdamar... llac Van

No hay comentarios:

Publicar un comentario