martes, 5 de julio de 2011

YörüK... EL PARADÍS!

4 de juliol de 2011
Un dia estrany……
Sortim de la població de Safranbolu direcció al petit poble de Yörük Köyü situat a escassos 15 km direcció Kastamonu.  En Daniel està decebut i emprenyat en sí mateix per haver triat un lloc tant turístic com a Safranbolu, ja que tenia una perspectiva més rural, més autèntica d’aquest mític poble. Pensava que seria una vila on assaborir una cultura otomana arrelada profundament en els seus costums, o si més no... amb algun costum.. encara que sigui minso.
Els “rodamóns” no cercam indrets com aquests, malgrat conservi una arquitectura refinada. Aquí només trobareu botigues de pareos, roba, perfums i a milers (una darrere l’altra), junt a Pensiyons darrere pensiyons “Pensions”... aaaaaaaaahhhh, i un trànsit horrible!!!!!
De sobte tot canvia, voltam per un camí de pedra, el paisatge torna més agresta, i compareix davant nosaltres un poble millor o almanco igual de conservat que Safranbolu... però sense ser turístic, on la vida rural continua intacta o quasi intacta.. el seu nom és Yörük Köyü!!!!!!!!!!!!!!
Ramat passejant pels carrers, les lleteres que fan les seves funcions, dones pelant faves, famílies enfilant cebes, converses de dones majors amb vestimentes acolorides i calces ennegrides en mig de la plaça, i la gent ..... què hem de dir d’això.... que malgrat les seves cares tosques i sofrides, senyal d’una vida dura, no han perdut la seva autenticitat i simpatia.
Hem triat la Pensiyon YÖRÜK! Recomenadíssima. Val la pena ficar-se una setmana aquí, però la nostra ruta no ens permet tant de temps. Una altra vegada serà. Hi ha indrets que et deixen marca i et fan la sensació que no acabarà aquí.. idò aquest és un d’ells. No deixeu de venir-hi!!!!!!!!!!!!!!! La madame molt simpàtica. 
A YörüK trobareu dos Restaurants “o millor dit” dues cases particulars que us donaran qualque cosa, de menjar com pa de pita amb espinacs i formatge...... ummmmm deliciós! També us oferiran les delicioses barclaves! El preu és ridícul i contribuireu a l’economia familiar si vos quedau.
Acabam el jorn al Hamamm de Safranbolu i amb un massatge que ens deixa un gust a caramel·lo o bombó final. Quan tornarem veure el massatgista Abdula i el seu germà...?

Restaurant del poble

Pensió a Yörük... relaxant

Pelant faves

Entrant al molí del poble

2 comentarios:

  1. Quina enveja! Passau-vos-ho bé, col·legues!

    ResponderEliminar
  2. quina enveja estimadets,ja m´agradaria estar per aqui,i el massatget a regust de bombó o jo si que si, seguiu disfrutant,petonets Catalina

    ResponderEliminar