sábado, 19 de noviembre de 2011

Acre

Acre (ciutat dels templaris)
Dia 19 de novembre de 2011
9 hores i 30 minuts.. en Josep toca a la porta de la cambra d’en Daniel ... – és hora d’aixecar-se!- Josep exclama. En Dani, fatigat de la quilometrada del dia anterior, remuga i fa de ronser per rapinyar uns minuts més de descans en el calentet llit de l’hotel Maman!
Au idò s’ha dit! Ens vestim i sortim escopetejats de Tiberiades sense berenar (avui és sabbat... i tot està tancat.... Sí... TOT) direcció Sant Joan d’Acre conduint amb cautela per la pluja regnant i la poca visibilitat existent.
Acre és el fortí templari per excel·lència. Els monjos guerres tenien com a missió cabdal la salvaguarda de la cristiandat a Terra Santa i la protecció dels pelegrins insensats que s’atreviren a circular per aquestes contrades durant les èpoques feudals. - Ja.. que ja ho sabem ... que d’història ja en sabeu una estona- ... però com és avui en dia Acre? La ciutat antiga, (no tan ben conservada com l’enamoradissa Hebron o la encisadora Nablús) és un laberint de carrers empedrats estrets, amb un bazar central i molta cridòria provinent majoritàriament dels mercaders que intenten vendre el seu gènere. ... Però no penseu que el botigum estigui tancat encara que sigui Sabbat perquè la ciutat antiga és un reducte d’àrabs envoltat d’una societat primordialment jueva.
No obstant, la renombrada Acre viu moments d’incertesa si no és prenen mesures dràstiques de conservació, restauració i planificació urbanística apropiada.
Com que no trobam cap templari/a que ens faci la vida més dolça, ho suplim dinant al restaurant Uri Buri, catalogat com el millor en peix de tot Israel. El menú ens costa 35 euros per cap i es composa dels següents suculents plats: sardines arrebossades d’herbes, sopa cremosa de peix, emperador al forn banyat amb oli d’oliva i llimona, carpaccio de tonyina amb tires de ravenets, un peix local amb puré de castanyes i postres ). Un altre lloc chic que us RECOMANAM!
Acabam la jornada amb uns bons sucs de magrana i uns altres mixts de fruites variades per colpir les aportacions diàries d'antioxidants i vitamines. Visitam també el túnel secret dels templaris que connecta la ciutat antiga amb la mar,i que va ser descobert en 1999.

No hay comentarios:

Publicar un comentario