miércoles, 23 de noviembre de 2011

de Natzaret a Tel Aviv

Natzaret a Tel Aviv
Amb un dia estirat i una temperatura agradable empaquetam totes les compres fetes i carregats com ases sortim de l’hotel Fauzi per dirigir-nos al principal port comercial d’Israel (Haifa).
Amb un autobús estibat de militars arribam al centre de Haifa. Hem de procurar bitllets per entrar a l’atracció major de Haifa, els jardins i santuari de la religió Bahaí, una de les més recents en la història. Hem de córrer per arribar a la part alta del jardí, que es troba en la muntanya del Carmel, sagrada també per a àrabs, jueus i cristians.
El bon dia acompanya en el recorregut de 9 plataformes d’aigua corrent i motius geomètrics neutres. La vista de la badia és impressionat arribant fins i tot a veure les murades d’Alkko a l’altra part de la costa.
No hi ha motius religiosos propis o altres per tal que els visitants es sentin en territori neutre. Al centre del jardí la gran cúpula i santuari de pregària per als visitants o 6 milions d’adeptes d’aquesta religió sincrètica sense clergat que va néixer a Pèrsia, i que cerca l’avançament de tota la humanitat en harmonia entre Déu i Ciència. Tots els profetes anteriors són enviats de Déu i també els dos fundadors de la religió .....
El dinar és el pitjor del tot viatge en el bar-cafè on ens guarden les maletes al costat del port .... què era aquella pudor que feia ....? han estat aguts guardant les maletes però el dinar ha estat de mala qualitat. Quin gust més estrany aquells macarroni en melanzane (albergínies...).
La nit passejada per la Tel Aviv que vérem els primers dies. Volíem veure un espectacle de transformisme però no va arribar a començar. Espera qui espera tornam a l’hotel Metropol a dormir .... s’ha acumulat el cansament del viatge.Ahh! com que el dinar ha estat nefast hem decidit menjar al Restaurant Italià “Pronto” del carrer Herzl (alçada de Allenby).. tota una meravella gastronòmica a la ciutat.. Una altra fita RECOMANABLE.
Dia següent:
El darrer dia a Tel Aviv inclou un bon passeig al llarg de la platja fins arribar a Jaffa, l’antic port al costat dels gratacels interminables de la façana marítima de la ciutat. També anam al mercat d’objectes antics de Jaffa a veure què hi ha do bo (Uauhh!!!! Fantàstic!!!). Igualment els darrers sucs de magrana i taronja....!! EL paradís de la magrana i els sucs frescos, quasi al nivell de Brasil.
Quan dinam al restaurant de la platja de peix, s’asseu a la taula del costat en Salvador Brotons,director de l’orquestra simfònica de les Illes Balears. I després a l’altra taula s’asseu el poeta català Joan Margarit. En fi, cal saludar-los a tots dos, sorpresa col·lectiva i de pas coneixem el director de l’Institut Cervantes de Tel Aviv, el poeta Julio Martínez....
Descans final de piscina, sauna i jakuzzi en suite-apartament Kfir Macabbi (es troba fora de la ciutat.) per a preparació de prendre l’avió d’EL AL cap a Barcelona. Cal ser-hi 3 hores abans per raons de seguretat .... una mica exagerat, no ho trobau?
Cal reflexionar sobre les impressions i lliçons d’aquest viatge a Terra Santa. Hem vist la llum? Hem trobat l’espiritualitat? Ha significat el triomf absolut del capitalisme. Aquesta darrera és segura. Hem quedat sense ni un sou més .... butxaques buides. GASTORUM ABSOLUT I PANXOTA BRUTA!

No hay comentarios:

Publicar un comentario