jueves, 10 de noviembre de 2011

De Palma a Barcelona

Palma, 7 de novembre de 2011
Sortim de la ciutat de Mallorca a les 12 hores del migdia amb el vaixell cap a Barcelona en un dia gris i plujós.  Les ràfegues de vent que de tant en quant fan acte de presència, incrementen la sensació de fredor en aquests primerencs dies de temperatures baixes.
Tan puntual com un rellotge el vaixell  d’Acciona salpa lentament del port de Palma per enfilar-se inexorablement cap a les profunditats de la mar Mediterrània. En Daniel i en Josep situats a la coberta prop del timó, tapats amb quilos de roba per protegir-se del vent gèlid marítim, observen melancòlicament les darreries d’aquesta illa tan estimada i maltractada urbanísticament. Tot sembla tan trist!....
L’olor a querosè de la coberta s’entremescla amb sensacions més aromàtiques i atractives com de la mar salvatge i embravida.. i és que presagiam un trajecte molt mogut que es confirma posteriorment però no amb tanta intensitat com l’esperada.
Hem decidit anar amb vaixell per commemorar els  10 anys exactes de la terrible experiència  patida en un trajecte cap a Barcelona on les ones gegants sobrepassaven la coberta del vaixell i nosaltres atemorits ens protegien al nostre camarot.
En el camarot i damunt llitera tiram la mirada enrere cap a altres viatges. ‘Una altra aventura ens espera plena de trobades, plena de coneixences ...’. En aquesta cas terra bíblica, terra històrica, terra fonamental per a nostra civilització judeo-cristiana. I per a la nostra història contemporània, i ni tan sols tan recent, la nostra història de sempre, car el racó de món on anam és cruïlla de les cultures monoteistes i punt calent del planeta par excellence des de sempre (Roma, Croades, imperi turc ...). Atacarà ara Israel sense avisar  ningú (ni els Estats Units) les centrals nuclears d’Iran on diuen enriqueixen urani per fer bombes atòmiques? Veurem en primera línea el conflicte constant del procés de pau mai engegat seriosament ....? Deprés del reconeixement de Palestina per la Unesco com a membre de ple dret, com es traduirà això en la vida diària ....?
Pensam expectants en el que hi ha per experimentar, per la preparació del viatge i les trobades prèvies realitzades. Sopar amb l’associació cultural Israel-Illes Balears, gràcies als auspicis de la singular i irrepetible presidenta Jacqueline Tobias, contactes al departament de llengües romàniques de la Universitat de Jerusalem, amb Cyril Aslanov (francès d’origen rus), que es comunica mig en català, mig en occità, a través de la mediació de Dr John London, catalanòfil i especialista en teatre i en Joan Brossa, (futur pradenc) ... ara ens falta passar per la llibreria Altaïr de Barcelona i comprar unes revistes especialitzades sobre Israel.
I mentre, el senyor Daniel Volij, cosí de na Vero que fa feina a la botiga de Blanc du Nil de Valldemossa, ens espera calent (deu tenir calor) a Tel Aviv per mostrar-nos la modernitat de la ciutat no ortodoxa d‘Israel.

1 comentario:

  1. Bon viatge i fer un bon reportatge, els temps i la salut os acompanya

    ResponderEliminar