jueves, 17 de noviembre de 2011

Jerusalem i Tel Aviv

Jerusalem
16 de novembre de 2011
Decidim deixar el Youth Hostel Hebron i caminar pels barris jueus, armenis i cristians de la Jerusalem antiga, abans de partir cap a la nostra destinació final: Tel Aviv.
La Humanitat s’ha tornat boja? Els grups de cristians pelegrins  “ehem.. ehem... o millor dit... de “bufes burgesos” prediquen el Pare Nostre i l’Ave Maria per la Via Dolorosa als efectes de redimir els seus pecats –deuen ser molts-, els jueus ortodoxos lamenten al mur la destrucció del segon Temple ja fa 2000 anys amb l’ímpetu i la ràbia del primer dia – atribuint per ventura la culpa als palestins actuals- i els musulmans aprenen segament els versicles del Corà sense posar en dubte cap dels seus preceptes per molt que siguin restrictius a l’Esplanada de les Mesquites – semblen ovelles sense personalitat sota les ordres de l’imà-
Tot això mesclat amb el mercadeig de la ciutat vella que desvirtua encara més la capital de l’espiritualitat planetària. “Happy, baby, merchandising”!!! Ja tenia raó n’Antònia Font en el seu darrer àlbum de Lamparetes! AL FINAL TOT ÉS UN NEGOCI! Però nosaltres hem trobat la llum divina -Déu ens ha inspirat i ens hem convertit en autèntics laics- afegim incrèdulament.
Malgrat tot, deixam Jerusalem amb certa melancolia en un dia gris i plujós pensant en tornar en el futur per acabar d’assaborir aquesta ciutat singular, bressol de les religions monoteistes.
El sherut “taxi compartit” ens connecta la ciutat històrica amb la ciutat moderna per uns 35 shekels (7 euros) i decidim finalitzar el jorn recordant els vells temps, sopant al Cafè Noir de Tel Aviv.. aquesta vegada d’un Carpaccio de vedella i unes albergínies al forn.
C’est fini!

No hay comentarios:

Publicar un comentario