martes, 22 de noviembre de 2011

Natzaret (II)

Natzaret
Avui toca pregària i abstinència
Al Bisbat Ortodox Grec, que es troba a prop de l’hostal, viu una xilena, anomenada Maria, d’uns 70 anys els 30 dels quals els ha passat a Natzaret. Quan li demanam quina és la seva satisfacció de viure a Israel, respon amb contundència... -“Como... esto no es nada bonito... es feo... mi país es lindo.. pero aquí se encuentra la espiritualidad”- conclou amb resignació.
Molta raó té la senyora Maria que Terra Santa s’ha convertit en un formiguer i que l’encant de l’avior s’ha esfumat per les pretensions de convertir un espai tan petit a la llar de milions i milions de persones.. . Tal vegada si n’hi hagués un pla ambiciós de restauració dels malmesos centres històrics qualque esperança de llum hi cabria ... mentre... la degradació avança.
Les esglésies cristianes ortodoxes brillen més que de les altres confessions cristianes, potser sigui a causa de la seva millor decoració i ornamentació o simplement perquè a Natzaret viu una població majoritàriament (entre els cristians) àrab cristiana ortodoxa animada que omple diàriament els llocs i el dinamitzen. En tot cas veure els iconostasis penjats a les parets del lloc sagrat suposa caure en un estat d’hipnosis absolut per la seva bellesa.
Natzaret també destaca per la seva gastronomia, això sí que ho saben explotar!  Vet aquí alguns dels millors restaurants, ubicats a cases otomanes restaurades del centre històric, que mereixen una visita: El- Reda, Tishreen, etc.. etc.. Un queda a gust amb els suculents plats acompanyat d’una atmosfera romanticota. Creiem que hem engreixat un parell de quilos! Bon Jesús lliura’ns d’aquest pecat! A més és un GASTORUM.
Natzaret també disposa d’un hamman modern.. que representa una fita principal al nostre viatge. Encara que no tengui l’encant històric dels hamans de Turquia o dels hamans de Nablús, el simpàtic propietari et proporciona un tractament de dues hores en base d’olis, perfums, herbes i fang que et deixa com a nou. Preu acceptable (12 euros per persona) i la intimitat garantida.
Finalitzam el dia destacam que hem visitat dues botigues d’espècies i que en Danielo s’ha tornat boig amb els colorins de la pols aromàtica.

No hay comentarios:

Publicar un comentario