jueves, 26 de julio de 2012

Barichara- Cabrera


Com el poble de Barichara és tant encisador, hem decidit prorrogar la nostra estada per un parell de dies més. A més, l’amiga de l’amfitriona de la casa “Los Gemelos” on ens allotjam ens ha ofert sessió de pedicura i de neteja facial per deu euros aprox. (durada 1:30), que hem aprofitat gustosament. No penseu que som uns motxillers presumits i revoltoses papallones, però la novetat de la teràpia relaxadora amb el preu insuperable fa decantar la balança al costat del Sí rotund.

Avui hem decidit fer una aventura d’aquestes que la gent poruga no sol fer, ni tans sols el més intrèpid excursionista s’hauria aventurat pel camí que enllaça Barichara amb Cabrera (2 hores aprox.). La complicació no és extrema i fins i tot el camí és molt agradable,  però  l’embolic radica en trobar-ho sense cap mapa, indicació ni senyal, únicament amb els senyals dels camperols que trobam per les contrades.
Si Guane ens ha sorprès, Cabrera el supera. Un poble colonial ple de vida i capital educativa de la comarca o ribera “vereda”. Els escolars superen els 100 habitants del poble que viuen en un estat de completa tranquil·litat i paràlisi en mig d’una lloma de muntanya gairebé aïllada de la resta del món si no fos per una connexió d’una “buseta” que fa de correu del poble i una "chiva" “camió de càrrega” que transporta els escolars de les seves remotes cases camperoles a l’escola de Cabrera. Aquí no hi cotxes particulars, ni telèfon ni internet. Hem trobat el nostre sangril·là. 
Mentre que la nostra estimada amiga “na rebosteta” ens ha demanat “bruixes i fadetes” mitjançant missatges al correu electrònic, nosaltres intentant sobreviure amb els nostres escassos queviures i també  gràcies al retrobament d’una fabulosa botigueta restaurant de Cabrera que ens proporciona carn de vedella torrada amb una sopeta de llegum pel mòdic preu de 2,5 euros.

                                                         Chiva de Cabrera


                                                             El rei borbonet

No hay comentarios:

Publicar un comentario