martes, 31 de julio de 2012

Cartagena de Indias

Sortim de Girón direcció Taganga i Cartagena de Indies. El trajecte és llargíssssssim amb autocar de línea cap a Santa Marta. Sortim a les 930 arribam a 1030 de la nit! Accidents i aturades per obres fan el camí etern...però arribam a Taganga des de Santa Marta amb companyia de l’amic Toni Pons, valencià, professor de català... Però Taganga, població de costa de moda entre els motxillers i estrangers resulta una decepció pel seu estat encara precari d’allotjament. A més, els carrers estan en molt deteriorats, polsosos...el portet és polit però renouer pels llocs de música disco ... pensam que abunda la droga i el mal gust per tant....partim cap a Cartagena el matí següent!
Un altre trajecte de 4 hores passant per Barranquilla...ciutat de gratacels que es veu al costat de la costa. Veim també al llarg de la carretera prou pobresa i brutor de plàstics, porqueria. L’associació d’idees en aquest punt és amb el Senegal per l’ambient tropical i marítim, per l’urbanisme desordenat i la precarietat de la gent i de les construccions....
En tot cas, arribam finalment a Cartagena de Indias i a la seva ciutat històrica de corsaris, bucaneros i pirates amb setges i batalles..... i dins les murades...un espai de somni, encantador i ple d’encís pel seu traçat urbà de carrers estrets, animadíssims de trull de venedors de fruita, productes diversos, gent, cotxes, carretons, berlines i tot sota la mirada dels balconets de fusta de les cases colonials de colors i plenes de flors fresques i variades....Un plaer passejar pels carrers,v isitar convents, esglésies, patis, restaurants, cases... som a una derivació de Sevilla o Cadis....la pluja tropical fa la seva aparició cada dia amb intensitat i determina una mica les nostres passes i descoberta de la ciutat...Un altre gran plaer és fer tot el perímetre de murada a la nit amb la sensació de les ones pegant contra els esculls, la brisa  marina del Carib i els niguls de tempesta, llamps i trons intermitents durant dia i nit....
No menys encisador és l’hotel San Pedro  Spa, contra el qual hem xocat just entrar a la ciutat vella...No ha calgut cercar-ne altre. Havent parlat amb la propietària francesa, l’encantadora Laurence Marais, hem  decidit quedar-hi després de negociar un preu avantatjós ( tot i que car encara per la nostra malmesa butxaca.....).
L’hotel Boutique San Pedro Spa és un palau per a noltros....12 treballadors ens serveixen com a virreis del pretèrit i cruel imperi....De fet no hi ha ningú més en aquest casa renovada de tres pisos que ha estat renovada i decorada en tot luxe de detalls provinents del bon gust francès i parisenc de la decoradora propietària...Una mescla d’estil colonial i francès ens porten a unes cambres amples i perfumades, llits comfortables on t’hi passaries tot el dia....La piscina a l’entrada dins el pati de columnes ens proporciona uns amables banys a qualsevol hora del dia...El terrat de jakuzzi proporciona unes vistes del castell de Sant Felip, el monestir de la Popa i de l’ambient de la ciutat de renou, cotxes, bussetes i trull interminable....L’Spa ens proporciona a través de les seves sessions de massatges de mans colombianes femenines especials una intuïció de la gran vida que ens espera a la futura volta al món.... un goig per al sentit.
Cartagena de Indias

Venedora de fruita

Madame Laurence Marais (San Pedro Spa)

Personal de l'hotel San Pedro Spa

2 comentarios:

  1. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  2. Ha sido un placer para nosotros poder estar a su servicio...

    Los esperamos de vuelta en San Pedro Hotel Spa...

    ResponderEliminar