domingo, 22 de julio de 2012

Villa de Leyva


Amb una “buseta” sortim de la terminal Nord santaferenya cap a la població colonial de Villa de Leyva, en un trajecte que es demora unes tres hores aprox. Durant el trajecte parlam amb diversos viatgers, entre ells un xicot que es diu Felipe i que acaba de tallar amb la seva al.lota. La conversa té diversos temes però sobre tot els seus projectes i intencions en el futur, que són molts i variats....

Villa de Leyva resulta ser una agradable aturada entre Bogotá i Bucaramanga. És una vila colonial de carrers empedrats i cases blasones, “haciendas”, palaus, esglésies i capelles emblanquinades amb bigues de fusta i portes i finestres verdes.
Passejant pels seus carrers hom s’envolta d’una atmosfera narrada en les cròniques de la conquesta espanyola, on els virreis, cavallers, “hidalgos” i altres nobles i senyors intentaven dominar la terra indígena colombiana i en especial per aquestes contrades a la tribu dels “moisca”.... amb l’objectiu de trobar l’or somiat i embutxacar les arques de la Corona.... la recerca del Dorado.
Villa de Leyva mostra la plaça empedrada més gran de Colòmbia i sense dubte i això és a criteri del redactor... una de les places més seductores i encisadores de tot l’imperi espanyol a Amèrica.
La nota negativa d’aquesta població és que s’ha convertit en megaturística, encara que conserva racons emblemàtics i autèntics com el mercat pagès dels dissabtes, on els camperols davallen de les muntanyes per oferir els seus productes vegetals i animals, dins una aldarull de crits de “a la orden” amb l’intenció de captar qualque possible comprador.
Per altra banda en Josep continua amb la seva recerca de l’amor (o del passotisme absolut llibertari ..... )
Ahhh! cal finalitzar amb una dada: dormin a l’hotel Mesopotamia... antiga dependència del Virrei! Us podem assegurar que aquest “pardal” vivia molt bé!

                                                      Plaça principal de Villa de Leyva


                                                            Mercat de Villa de Leyva


Felipito i Josep


                                                                Villa de Leyva de nit

No hay comentarios:

Publicar un comentario