jueves, 16 de agosto de 2012

Eje cafetero


Decidim  descansar els darrers dies de viatge en una finca cafetera del departament del Quindío. Dins d’aquesta comarca predomina el monoculitu del plàtan, amb taques verdes d’arbres d’advocats i darrerament, amb l’increment dels preus del mercat internacional i demanda turística, de plantes cafeteres. Aquest darrer cultiu s’ha potenciat tant que la regió s’ha convertit amb l’arxiconeguda nomenclatura de “Eje cafetero”. L’Unesco ha deixat la seva marcat amb la seva proclamació de patrimoni munidal a preservar pel seu interès paisatgístic i cultural.
Un sementer de plataners envolten un dels allotjaments més encisadors triats durant la nostra estància per Colòmbia, es tracta de la finca Taiyari... un mirador natural a la vall del Quindío.
La nostra estada resulta bucòlica i encisadora, per la magnificència de l’indret i la tranquilitat trobada, ja que no hi ha més hostes que nosaltres, a part de la nostra serventa Francis i el celador nocturn anomentat Jorge.  La piscina redona amb efectes de cascada al mirador del Quindío ens complau la nostra estada diürna, però no nocturna, doncs els calàpets i granotes s’apoderen de l’espai aquàtics.
Des del nostre camp base decidim fer una excursió als cafetals de la zona, on experimentat enginyer agrònom anomenat Juan Pablo ens explica com es cultiva, s’extreu i elabora la beguda més internacional món.
Acabam l’Eje Cafetero amb la visita de la casa de la papallona i el jardí botànic, on en Carlitos, un amable i simpaticot botànic ens fa una expressiva i didàctica explicació de les varietats vegetals i animals. Segons el guia la pujada al mirador del jardí enforteix les natges, i per compensar l’esforç calòric finalitzam la jornada en el Bakkho (Calarcá) uns  del restaurant més exclusius de Colòmbia, catalogat ambTres Forquetes....

 
                                                                         Finca Taiyari


                                                               Piscina de la finca Taiyari


                                                                     Finca Taiyari


                                                                    Cafetal de la finca

                                                                              
                                                                   Recolector de cafè

No hay comentarios:

Publicar un comentario