domingo, 5 de agosto de 2012

Mompox


“En un lugar de Colombia cuyo nombre quedó relegado al olvido histórico yacía una población llamada Mompox” …. Aquestes podrien haver estat les primeres paraules del Quixot Americà si l’escriptor Miguel de Cervantes hagués tengut la autorització dels reis d’Espanya per viatjar al regne de Nueva Granada.
La combinatòria de bus- barca i taxi son necessáries per arribar a la semidormida població de Mompox situada a la ribera del riu Magdalena, en concret en una illa de la “ciénaga” colombiana farcida de iguanes, mones siuladores i altres animals adaptats als terrenys fangosos,
La bellesa dels carrers assossegat, cases colonials i gent amable  han estat motiu d’apaivagar el ritme accelerat del nostre viatge colombià. A més, i continuant amb la tònica de gent elitista que ens ha caracteritzat fins al moment, hem acompanyat la nostra estrada amb la companyia del Sr. Gerardo y la Sra. Rosalba amfitrions del petit hotel boutique colonial Bioma, una autèntica joia momposina. A més, la Sra Rosalba i el seu equip ens han fet llepar els dits amb els suculents plats ben presentats i perfectament cuinats que combina un estil local amb innovacions internacionals.
Però us demanareu....que collons hem fet quatre dies en un indret tan incomunicat com a Mompox? Idò bé, descansar del nostre “tric i trac”; gaudir de passejos per la “cienaga” amb observació de vida salvatge; descobrir una ciutat històrica ben preservada i també... com a colofó.... participar en les festes patronals que han coincidit amb la nostra estada.... on hem pogut experimentar amb atordiment com la letargia espiritual es convertia en disbauxa social amb actes com a desfilades, corralejas “Corridas de toros”, balls i altres activitats.
                                             
                                                        Carrers de Mompox: gelater i taxista


                                                                  Cienaga de Mompox


Corraleja: festes de bous


                                    Lo senyor Bisbe ballant. Atenció: llauna de cervessa als peus


Hotel Boutique Bioma: Amfitrions Rosalba i Gerardo... un paradís!

3 comentarios:

 1. Hola! Soy el hijo mayor de Don Gerardo y Dona Rosalba... por lo que veo la estan pasando de maravilla en nuestro pais y me encanta que lo esten divulgando todo de esta manera. Gracias por aventurarse a visitar Mompox y por haber escogido Bioma Boutique Hotel como su casa!

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Hola Sr Fab Alf.

   Ha sido un auténtico placer conocer a sus padres. Nos fascinó la gran visión del mundo, su saber estar, así como su gastronomía. También hemos apreciado mucho el encanto y la exquisitez del hotel Bioma Boutique (recomendado por la Sra. Laurence Marais.. de San Pedro Spa Cartagena)

   Si algún día regresan a Europa, con mucho gusto les podemos atender en nuestra pequeña isla de Mallorca (pueblo de Valldemossa), pues nos llevamos un grato recuerdo.

   Aquí dispone del e-mail para cualquier información: dallull@hotmail.com

   Como dicen aquí los colombianos: "Siempre a la orden, senyor"....

   Eliminar
 2. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

  ResponderEliminar