jueves, 11 de octubre de 2012

Óbidos i Lisboa


Avui decidim aturar a Óbidos abans d’arribar a Lisboa. Segons les guies turístiques Óbidos resulta ser una ciutat emmurallada amb cases restaurades i carrers amb encant encisador... tot encaixat amb una història de batalletes reials fascinant ... i ara ens preguntam ...serà la nova catalogació com a patrimoni mundial per la Unesco?

Óbidos resulta ser plastilina pura! Sí, si... quin interès pot recavar el viatger independent i intrèpid en trobar-se en un lloc adulterat i plastificat pel culpa del turisme. Cents o mils de turistes diàriament acaparen un centre històric ple el botigum que venen objectes avorrits i d’escàs interès... suvenirs barats en poques paraules. No cal dir que els restaurant inflen desorbitadament els preus servint una qualitat mediocre… socorro!!!! Al final la Lonely Planet i el Trotamundos resultes ser pervertits de la cultura local.

Espantats com a conills decidim abandonar la murada (procuram esvair-nos de la multitud) per endinsar-nos a la cara fosca d’Óbidos i entre els carrerons estrets i empedrats trobam l’hostalet argonàuta regentat per uma missus madrilenya que ens fa la vetllada entretinguda i ens agafa certa estima fraternal pels escassos minuts dedicats.... la Senyora Concha! Ens relata que només hi viuren unes 100 persones... o sigui... confirma la nostra sospita que es tracta d’un poble sense ànima.

Concha ho va deixar tot per amor! Ara bé, l’amor es va acabar i es trobar desarrelada i desemparada en terres incògnites. Ara no li queda mês remei que  sobreviure amb el lloguer de les dues cambretes de la seva petita propietat.

Amb airbnb.com trobam el nostre allotjament lisboeta situat a escassos 20 minuts de l’aeroport a peu. Se tracta del senyor Rui i la seva dona caboverdiana Yolanda. Encara que tenen una casa humil, la calidesa i amor entregat varem ser màgics. La cambra estava neta i el llit era ample i confortable... que més volem per 18 euritos la nit! Deixam dues persones entranyables.......


Óbidos


Sra. Yolanda


teixits en venda

No hay comentarios:

Publicar un comentario