sábado, 13 de octubre de 2012

Sâo Jorge


Un enrocat mallorquí no es pot imaginar que existeixen illes paradisíaques sense explotar turísticament, on la comunitat viu amb respecte amb el medi natural explotant responsablement els seus recursos garantint la existència per a generacions posteriors.

Després de 2 hores i mitja de vol  des del continent apareixen en mig de l’oceà, entre immenses masses niguloses, unes taques verdes i negres, senyal que s’ha arribat a l’arxipèlag de les Açores.

Aterram a la ciutat d’Horta (capital de l’illa de Faial) i el primer impacte que percebem és una tranquil·litat,  harmonia i pulcritud, únicament desvirtuada pel renou de la circulació dels cotxes que intenten fer-se pas entre els carrerons i vies estretes d’aquest jardí natural.

Agafam un vaixell de connexió cap a la ciutat de Velas (capital de l’Illa de Sâo Jorge), travessant una mar brava ja que ens fa bellugar com a taps de suro, mentre el malaltís den Marc comença a tenir amb nàusees estomacs terribles.

Els nostres amfitrions Sharyl y Antonio ens esperem amb alegria al port amb el seu Jeep americà 4x4.  Resulta ser una parella americana d’origen portuguès (n’Antonio), comunicativa, sociable i molt entranyables.  Ells viuen en una aïllada i remota localitat anomenada Fajâ dos Vimes, la Fajâ és una plana terrestre guanyada al mar a causa d’una esllavissada de les enfilades muntanyes.  L’esplendor natural de l’indret ens encisa notablement, fins al punt que ajornam la nostra estada un dia més a ca na Sharyl i n’Antonio.

Les escarpades muntanyes volcàniques que envolten l’illa i una mola coberta amb una estora verda que s’estén de punta a punta farcida de llogarets i terres de pastura per vaques lleteres és el paisatge de Sâo Jorge, complementat amb les Fajâs ... la més impressionant és la de Santo Cristo.

Gent garrida i curiosa amb els pocs turistes que es deixen veure per la zona s’annexen al viatge constantment, i et fan assaborir millor la cultura local.

PD: La producció de lactis és la font d’ingressos més important de Sâo Jorge, els riquíssims formatges, llet recent munyida, i iogurts cremosos, entre d’altres són uns autèntics escàndols per aquells que es vulguin aprimar, així com un món a descobrir per als experimentats gourmets.

PD: Sharyl i Antonio amenitzen la nostra estada a l’Illa i resulta ser més que uns amfitrions!!!!! Gràcies amics!


poble pesquer

Sharyl i Antonio

Vaques pel camí

Carreteres petites


No hay comentarios:

Publicar un comentario