domingo, 29 de septiembre de 2013

Djerba (Erriadh)

A l’illa de Djerba hi ha una reminiscència històrica, un fort almogàver del segle XVI que ens recorda el domini català per la mediterrània en tant que la corona castellana s’estenia per Amèrica. El gran triomf de la Nació Catalana, triturada culturalment i lingüísticament i desprestigiada per la España Imperial per molts de segles, continua essent la flama viva no extinta que crema en el cor de molts. (El meu total suport i ànims als 100 mil illencs que han sortit als carrers el dia d’avui... en la manifestació més multitudinària a les Illes Balears, en suport del català i en contra de la política exercida per la persona més miserable que mai ha governat Mallorca... senyor Bauçà.. perdonau... señor Bauzá, ja que utilitzar el llinatge mallorquí és un insult segons la seva mentalitat roïna).

Una visita ràpida al Port de Houmq Zouk (on comprovam que la pesca artesanal del pop en àmfores es continua practicant.. i ja es practicava en la Grècia clàssica) i al mercat del peix (on assistim a una curiosa subhasta de les captures del dia desenvolupada per un pantocràtor segut en una cadira suprema ) marquen el nostre punt final a la capital abans de partir cap a Erriadh.  

Astorats de la bellesa de la Gran Sinagoga “El- Ghrida” de Erriadh tota recoberta amb rajola andalusí, juntament amb el so de versos religiosos que diversos jueus recitaven en aquell moment ens varen complaure gratament fins al punt de fer-nos sentir partícips de la religió monoteïsta processada per Jesucrist.


Finalitzem el dia fent una volta pels carrerons laberíntics de Erriadh decorats amb buguenvíl·lies i constatem que és la població més ben preservada de Tunísia. Avui és un dia de relax!!!!!


Pesca del pop amb àmfora


Subhasta del peix


Sinagoga d'Erriadh


Jueu


Carrers d'Erriadh


Fort Almogàver (Corona Catalana)

No hay comentarios:

Publicar un comentario