martes, 24 de septiembre de 2013

Kairouan (La quarta ciutat santa de l'islamisme)


Amb molta passió i il·lusió per recorre la quarta ciutat santa de l’islamisme, la medina de Kairouan ens espera amagada darrere les murades de defensa que ens recorden que en aquestes terres varen haver grans bregues entre les faccions islàmiques així com d’altres cultures.

Ringo- rango visitam la ciutat laberíntica de carrers blancs amb portes i finestres de color blau celest,  la Gran Mesquita, mausoleus de sultans i erudites, museus de gran interès, així com d’altres monuments destacats d’aquesta ciutat classificada per la UNESCO, patrimoni mundial de la humanitat.

Com es habitual el que em crida més la atenció és el Zouq...o mercat on els artesans locals (forners, carnissers, ferrers, sabaters) mercadegen de tal manera com si la modernitat no els hi hagués afectat. .. Ahhh, per cert, aquí el Zouq seria com ..  una gran caverna immunda, poc ventilada i escassament il·luminada amb cavitats en forma de nínxols a ambdós costats on desenvolupen els mercaders els seus oficis. Cada Zouq està agrupat per un gremi. .. Per fer-vos una idea us faré una comparança senzilla... seria com un formiguer.

Acabam la mitja jornada fent de bufes a un restaurant luxós de la medina amb climatització i insonorització (era necessari una desconnexió emocional), on assaborim un bon couscous de peix i una amanida de albergínies amb pebres (Merchouia) per un ridícul preu de 6,5 euros per persona.. (A la roqueta aquest restaurant n’hagués costat uns 35 euros p/p)... segur....

En Marc afeblit pel ritme d’un viatge que just acaba de encetar-se però que acumula grans canvis i sensacions, cau irreversiblement malalt i amb feble, el que ens obliga a retornar a l’hotel abans de l’hora programada.... if faut rester a l’hôtel por la santé, ce ça!!!

Llavors del descans de rigor per recuperar forces, acabam la jornada amb una passejada pels carrerons mig foscos de la medina que retrunyen amb el so entremesclat dels càntics dels muetzins cridant a l’oració dels musulmans des del l’alt dels minarets, i fumam nerguil o “chicha” en una teteria local.
 
La Grand Mesquita

 
Bazar de capvespre

 
Carrer de Kairouan

 
Entrada a un Zouq

 
Vista de Kairouan des de la Grand Mesquita
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario