jueves, 26 de septiembre de 2013

Kairouan- Matmata

Amb un dia solejat deixam la ciutat sagrada de Kairouan prèvia compra del pa acabat d’enfornar de una de les aturades del Zouq de la medina antiga i darrera mirada de reüll dels carrerons de cases pintades de blancs i amb portes i finestres blaves, els quals estan  farcits d’erudites religiosos que s’afanyen en les seves tasques socials abans d’iniciar un altre dia d’estudi intens del llibre sagrat del Cora i la interpretació religiosa del mateix.. la Sharia .

Amb una autobús quasi replè de gent sortim amb 1 hora de retard de l’estació central direcció Matmata Vella, el trajecte durarà unes 5 hores aprox, tenint en compte que fem transbord a Gabés i Matmata Nouvelle.

Rebentants i sense força optam pel hotel- boutique Marhala (20 euros amb sopar i berenar), una casa troglodita excavada sota terra que permet refrigerar la xarxa de passadissos i dependències durant les hores centrals dels dies.... diguem que per la comarca encara hi ha famílies que viuen dins aquests habitacles.

L’horabaixa aprofitant per visitar la casa troglodita on es va rodar alguna escena de la pel·lícula “La guerra de les galàxies”,... impertèrrits observam la decadència de l’emplaçament davant d’un propietari orgullós de regentar-la i que espera impassiblement a que qualque turista fan de la sèrie filmogràfica opti per alguna de les seves cambres-coves com a lloc de romandre encara que sigui per una nit... tasca summament difícil pensam... atès l’estat de decadència i condicions higièniques deplorables.


Acabam un dia complet dins la cova romanticota de la nostra cambra amb un pati exterior excavat pel qual s’observa un cel seré i estrellat.


Casa troglodita


Comerciant de Keirouan amb el capell típic "chechia"


Casa trogolida on es va rodar "La guerra de les galàxies"


Nostra cova-cambra


No hay comentarios:

Publicar un comentario