domingo, 22 de septiembre de 2013

Le Kef (Hamman Mellègue)

Avui toca banyar-se al Hamman Mellegue!!!!  Son unes termes romanes construïdes fa uns 1800 anys i que encara avui en dia estan en ple funcionament.. i sembla tenir continuïtat “sine die”.  

Però atenció... aquest hamman està situat a 15 km de Le Kef en un indret desolat a les faldes de tudons escarpats i amb vista al riu Mellègue , per tant, no penseu que és un lloc turístic amb botigues de suvenirs i macrohotels que l’envolten. No hi ha res més que els pagesos que circulen amb el seu ramat i els 4 tunisians que aprofites les aigües sulfures i curatives d’aquestes termes. Si vols voleu sentir uns genuins romans per unes hores sens dubte aquest serà un punt calent d’aquest viatge. Per arribar al Hamman podeu agafar un taxi, ja que no hi ha transport públic per uns 20 dinars (9 euros)... d’anada, tornada i una hora i mitja de bany.

Decidim passar l’horabaixa tranquils a l’hotel fent preparatius pel següents dies, però aquest objectiu es trunca quan passant pel cap de cantó del carrer que puja cap a l’hotel Residence de Venus ens topam amb una vella perruqueria anomenada OLYMPIQUE regentada per un patró d’edat avançada que dur una “chechia”.. (un capell color vermell convertit amb símbol nacional) que ens convida a una netejada de cabells i un afaitat apurat. Me dispòs a deixar el meu cap a les seves mans per uns 3 dinars (1,4 euros), sense estar massa convençut de l’esdeveniment però que finalment resulta ser un professional de reconegut prestigi i de gran experiència.  El coiffeur fa gala del nom adoptat, sens dubte!!!!

Ja durant el capvespre acabam prenent un bon thé ou pignons a la terrassa de la magnifica i romanticota teteria Boumakhlouf situada als peus del kasbah, lloc de relax i trobada de la gent jove local, i segons nostre criteri la millor per passar l’horabaixa escrivint aquest blog mentre assaborint l’ambient tunisià.


Per cert, hi ha un britànic perdut que ens cerca per anar a sopar... resulta ser un poc pesadot.. intentarem esquivar-lo per no caure en l’avorriment de la seva conversació.


Benzinera


Hamman Mellègue


Le Kef


Andrés (germànic que parla portuguès)

No hay comentarios:

Publicar un comentario