domingo, 29 de septiembre de 2013

L'illa de Djerba

Mohamed Rachid s’acomiada de noltros a la mateixa aturada del bús de Matmata amb un sonriure forçat i una cara banyada per les llàgrimes que delaten un estat anímic nostàlgic. Uff.. quina mala sensació!!!! ... quin mal rollo... quan deixes enrere persones carismàtiques i que saps que probablement no les tornaràs a veure amb la teva vida. Avui s’havia tret per primera vegada el vel berber que li cobria el cap i parcialment la cara perquè poguéssim tenir una imatge seva més humana al final de la nostra estada.

Amb un bus apinyat de gent i poc ventilat hem arribat asfixiats a Houmq Zouk... la capital de l’Illa de Djerba. La primera sensació ha estat moledora...al comprovar que la zona històrica (4 carrers comptats) està repleta de botigues de souvenirs i venda de tapissos. Sembla que hem arribat a un gran Bazar turístic plastificat i prostituït on la vida tradicional s’ha extirpada d’arrel, com si de un càncer és tractés.

El nostre desencís a la capital de l’illa del lolòfags es contraresta amb l’amabilitat dels recepcionistes de l’hotel Palmier d’Or (el millor de l’indret però sense deixar de ser com un apartament turístic eivissenc sense personalitat) que ens amenitzen l’arribada.

No podem romandre tres dies aquí amb aquesta sensació de “guiri playero” pensam.. hem de sortir tot d’una, així que agafam el primer taxi cap al poble de lrriadh (7 km endins) on es troba la comunitat jueva més important del Nord d’Africà.. et voilà, c’est la vite!!!, la situació canvia dràsticament, ja que apareix la Djerba que haviem somiat durant tant d’anys i que va sotmetre als homes d’Ulisses a l’oblit del món exterior i de la Grècia natal (segons la Odissea).

Erriadh és una població profundament mediterrània que no ha sofert el boom turístic. Aquí la vida transcorre plàcidament entre carrerons de cases blanques i portes i finestres blaves... i en mig.. la gran sinagoga, uns del llocs sant del judaismes..

Però encara més, ens apareix com un oasi en mig del desert, un caramel temptador, l’hotel-boutique Dar Dhiafa situat en una casa tradicional i amb d’una piscina suggestiva que convida a passar hores de pau i relax... de fet.. segons comentaris d’altres viatgers, és el millor hotel de tota Tunísia. Demanem el preu de la cambra, i ens negam a pagar els 100 euros inicials... per tant, desprès de àrdues negociacions aconseguim una reducció de 35 euros.


Acabam la jornada amb un capfico a la platja de Djerba (Zona Turística) pensant que a partir de demà comença una etapa significativa del nostre viatge.


Houmq Zouk turístic


Carrers d'Erriadh


Illa dels lotòfags (mitologia grega)


Marc en Erriadh

No hay comentarios:

Publicar un comentario