martes, 1 de octubre de 2013

Djerba- Sfax

Amb el louage “taxi col·lectiu a llarga distància” ens acomiadam de l’illa de Djerba i prenen camí cap a Sfax, la ciutat industrial per excel·lència de Tunísia, allà on els homes vestit de negre negocien amb mercaderies en un dels ports més importants de la mediterrània africana. Ens ha dut unes 4 hores en arribar amb un preu per trajecte de  7,5 euros p/p.

Camps d’oliveres infinits han dominat un paisatge de terra enrogida per un sol abrasador i totalment plana com si hagués passat una apisonadora recentment.. quina conducció tan aborridota...  tot això una vegada passat la població de Gabés, que llinda amb el desert pedregós del sud.

En quan a la impressió inicial , diguem que la nouvelle ville (l’eixample francès) de Sfax no dista gaire de les altres que hem vistes fins ara... per la quantitat de carrers plens de brutor, deixalles i enderrocs combinats amb edificis històrics i d’altres que segueixen la tònica arquitectònica de l’any seixanta. Pensam que Tunísia necessita una rentada de cara urgent.

Però ens fa pensar que no tot és igual com les ciutats visitades fins ara com Kairouan, El- Kef... o Houmq Zouk, per la de tres hotels de dimensions descomunals i d’arquitectura atraient de categoria elevada (5 estrelles o més) i preus excessius (175 euros nit).  Ens temem ràpidament que els preus dels hostals, restaurants, cafès i altres bens de consum no son tunisians.. sinó que són de categoria estàndard  europea o fins i tot segons comentam entre en Marc i jo, superior a l’estat monàrquic-bananer espanyol. Uauhhh.. dormir i sopar aquí ens ha incrementat el preu el doble, per tant, sense dilacions pensam que demà visitarem amb calma la medina i sortirem amb el primer louge de l’horabaixa cap el poble de Mahdia.


Acabam la jornada menjant un poc de peix al restaurant “La sirenne”.. no gaire competitiu... i dormint a l’hotel de Thyna (deux ètoiles)..ho remarc per si algú pensava en exotisme àrab!! Res, som uns rodamóns pobres .. i la ciutat de Sfax, encara que té el seu encant no és per viatgers amb poc recursos. El capitalisme impera en aquestes contrades. El nostre hotel de Sfax


Pel camí cap a SfaxInterior del luageNo hay comentarios:

Publicar un comentario