miércoles, 2 de octubre de 2013

Mahdia (El Jem)

Amb un sol abrasador arribam a la ciutat dels morts de Mahdia. No penseu que es tracta d’un lloc de trist, desolador i sinistre.. a l’inversa, per la seva ubicació i harmonia arquitectònica donen una sensació de placidesa i tranquil·litat. El cementeri està ubicat en un indret remarcablement bell (a l’extrem més meridional de la península de Mahdia entre aigües blaves) i el configura milers de tombes blanques estratègicament situades que s’orienten cap a l’horitzó marítim. Diguem que ha estat una de les imatges més suggestives de Tunísia. Il faut aller voir le cemetier.
Amb dues al·lotes franceses compartim el luage taxi compartit cap el Jem, que es troba terra endins a escassos 40 minuts. La nostra segona sorpresa del dia és la majestuositat de l’amfiteatre romà construït enmig d’una població mediocre.
El Colisseu del Jem, no té res a envejar al Colisseu de Roma en quan a grandària i preservació. Estam tan astorats que romanem més d’una hora entre passadissos, grades i subterranis i mentre rememoram les batalletes entre gladiadors i esclaus, així com les lluites salvatges amb animals ferotges protagonitzades per aquells que anaven a morir per la Gran Roma, vessant tota la seva sang.... AVE CÉSAR!!!
Menjant al bar del costat uns pagells, un bocí de tonyina i un pop que hem comprat al merché du poisson abans de partir al Jem assolim la meitat del dia amb alegria pels moments tan agradables viscuts.


Per concloure el dia fem un capfico saludable abans de fer-nos una cura intensiva al Hamman La Medina (Bany, massatge i màscara facial= 7 euros p/p), que es troba al centre de la medina i les instal·lacions del qual son de categoria europea. La exfoliació et deixa com a nou!!!!


Cementiri de Mahdia


Anfiteatre El Jem


Dani dormint damunt d'un mosaic romà


Botigum al costat de l'anfiteatre

No hay comentarios:

Publicar un comentario