viernes, 4 de octubre de 2013

Medina de Sousse (Unesco)

Amb molta pena i ànsia de tornar, deixam sense mirar enrere el pobler pesquer de Mahdia (la única població que ens hem relaxat i ens ha recordat els capítols de Talassa de TV3) per dirigir-nos a la ciutat de Sousse, la medina de la qual ha estat classificada patrimoni mundial per la UNESCO.

Amb la lacra tunisiana, de carrers sense acabar d’asfaltar, brutícia i enderrocs per tot arreu, juntament amb un trànsit caòtic i poc respectuós amb els senyals que el regulen, arribam a la estació de luage de Sousse que impressiona per la seva magnitud.

La Medina de Sousse, sembla més neta i agradable que la medina de Sfax, sense dubte, però sense excessos... de fet, però... encara manca cultura de preservació arquitectònica, ja que els vells edificis estan sent reemplaçats per construccions de totxo i ciment a marxes forçades , davant la indiferència dels poders polítics.

Un reconeixement general abans d’iniciar la descoberta més cultural  ens delata una població amb els ulls posats al turista intentat treure’ls els major nombre de cèntims possible, una nouvelle ville i zona turística marcada principalment per la seva falta de personalitat (sembla una ciutat sense ànima.. plastificada), una delinqüència aberrant en llocs pocs il·luminats (o sigui el 80 % de la ciutat per la nit). Amb tot això, podem dir, que Sousse ens ha deixat desmoralitzat.

Sfax era més autèntica, tenia més personalitat i estava amb millors condicions per oferir una imatge més humana i tunisiana .... encara que la seva medina necessites una neteja de cara. Almanco la Nouvelle Ville estava replets de restaurants, cafès i teteries amb un encant especial.

Kairouan, que alça la medina millor conservada, una mesquita de dimensions descomunals, una nouvelle ville plena de vida i unes persones més humanes.. remarca un estil propi i atraient.

Però Sousse... amb un número de turistes important... això sí.... amb cares llargues ( crec que deuen pensar .. que conyo faig aquí... l’agència m’ha venut la moto), resulta ser la nina prostituïda de les grans ciutats de Tunísia.....


Ens consola pensar que demà partirem.. això sí prèvia visita als museus i monuments més importants de la ciutat. Almanco li treure’m el suc!!!Estació de luage


Medina de Sousse


Carrer abandonat de la Medina 


Carrers de la Medina comercial


Carrer popular de la Medina

No hay comentarios:

Publicar un comentario