miércoles, 2 de octubre de 2013

Sfax- Mahdia

Abans de partir de Sfax cap a Mahdia, visitam a trenc d’alba la medina de Sfax entrant per el Bab Diwan (la porta principal del sud). Com no hi ha mercadeig turístic, la medina de Sfax se presenta amb la seva cara més tunicina, sense mascares ni vels.

Una vegada que entravesses la porta tot el renou del trànsit s’atura i comença a sonar la remor dels mercaders (ferrers, fusters, sabaters, tintorers, etc.. ) concentrats per gremis en ravals específics estenent-se més enllà de la protecció de la Funduq (edifici destinat a donar protecció, cabuda i habitatge als mercaders d’un determinat sector)  el qual ha quedat petit per l’increment de la població.

La medina de Sfax és caòtica, bruta i mal canalitzada en aigües i clavegueram, a més no hi ha una normativa estricta que controli el desenvolupament urbanístic que garanteixi la seva protecció.. ara bé.. passejar pel seus carrerons estrets, plens d’olors, sons i sensacions és com traslladar-se a l’edat medieval, és a dir, ...diguem... que és com un viatge en el temps. (vos enrecordau de la pel·lícula Viatge al Futur) A més conjugat amb el millor mercat en productes frescos, ambientadors i espècies, fan un còctel perfecte per gaudir un grapat d’hores per aquesta singular ciutat àrab. No oblideu de visitar la casa del governador local “Dar Jellouli”, vos impressionarà el seu conjunt arquitectònic estil andalusí juntament amb els mobles de l’època.

Acabam la jornada al poble de pescadors de Mahdia, menjant peix fresc comprat al mercat (dos pagells, una llampuga i 500 grams de sardinetes per 2,50 euros). És típic en aquest país comprar peix fresc i fregir-lo o torrar-lo al bar del costat.


Mercat de llegums (Sfax)


Mercat de carn (Sfax)


Medina de Sfax


Entrada Medina de Sfax


Amics de Sfax


Poble pescador de Mahdia


No hay comentarios:

Publicar un comentario