viernes, 30 de mayo de 2014

Gats per Cork

La gatera horrible de Cork!

Me falten paraules quan decideix posar fi a la meva aventura irlandesa. Llàgrimes regalimen per la cara humida quan faig la reserva del vol de sortida de la meva estimada Irlanda. Però, pensareu.. -perquè finalitzo el viatge si no tenc ningú que m’encalça?- Idò, perquè Irlanda és un robo descarat. Els preus estan inflats i el cost del meu viatge s’ha disparat considerablement. Així doncs, i perquè tengueu una idea, aquí us assenyal alguns exemples: Una pinta de cervesa són 5 euros; una cambra individual en un Bed and Breakfast mínimament decent surt per 60 euros; un menú horrible val 25 euros, el bitllet d’un bus urbà val 3 euros; el fish and ships (un filet de peix frit amb patates frigides) menjat com a fast food val 9 euros o un bocí de pastís en un tee room surt per 5 euros.

La meva darrera amfitriona d’airbnb que resideix a la ciutat de Cork sembla una autèntica madamme de prostíbul de pel·lícula de l’Oest americà, a més, amb la seva veu ronca sembla un homenot de grans dimensions. Bé.. hehehe.. malgrat els seus encants físics, és una digna i amable senyora i no dubte en ajudar-me i sentir-me confortable a la bella i tranquil·la Cork.

Cork me resulta sorprenentment agradable. Aquí no fa olor a naftalina comercial, ni al frenesí estudiantil internacional, ni a l’avarícia i distància de la Gran Dublin. – Però que collons faig fer tres vespres a Dublin!, si Cork li fa mil voltes!- Amb una gent més pausada i agradable, Cork viu sense el estrés i tensió de la gran metròpoli.

-Però ara me toca fer amics... i com els puc fer amb un període de 24 hores que és el temps que li dedicaré a l’afable Cork? Auh idò, cap a Mok,s, el Pub de la barriada, amem que passa, no?-. El acollidor Pub me fa de catapulta per conèixer homes amb panxa cervesera... això sí.. tots feliços per l’estat d’embriaguesa una vegada begut litres de l’estimat or negre.. – Us faig recordar que la Guinness és una cervesa ennegrida-.

Acabada la primera pinta, els companys de barra me conviden a la segona.. i acabada la segona... els companys de les taules del costat me conviden la tercera.. i acabada la tercera... quina gatera horrible!!!!!!! Així que seguint els passos dels altres, i aplicant la dita “Allá donde fueras haz lo que vieras”, en requeriment dels meus amics de cervesa, els cant les cançons que me senyalen.. i son... “Que Viva España” i “La Macarana”.. hehehe.. quin horror!!! Però bé.. vet aquí en Dani cantant això enmig de gats irlandesos que me fan de comparsa i repeteixen la tornada .., acab el meu repertori amb l’Himne del Barça! Només preg a Déu que no hi hagi cap mallorquí al bar que me conegui!!!!

Acabada la comparsa i fent retirada m’atur a sopar al millor Fish and Ships d’Irlanda, concretament a l’arxiconeguda taverna Jackie Lennox decorada amb rajoles antigues que inspiren velles tradicions i moments remembrables. Mai hagués pensat que gaudiria menjant patates fregides amb peix arrebossat! I vet aquí, que al costat de la taverna viuen una parella d’estudiants que s’apassionen per la visita d’un estranger per les barriades obreres de Cork.. així que una vegada fet les presentacions de rigor, acab tirat i adormit al sofà de seu pis estudiantil... el qual se troba.. cal dir.. brut i desordenat.


Finalitz Irlanda amb un dia solejat! – Merda!- Només he vist el sol uns parells de hores durant 12 dies.. i ara que me’n vaig.. el nostre gran astre fa acte de presència. Té nassos Adéu Irlanda!-Encetam les pintes de Guinness


Continuam amb la segona


Fish and ships "Jackie Lennox"


Taverna Mok's


Bus Eireann (confortables, wifi, puntuals i més econòmics)


Carrers de Cork


Sraid an Déin (Carrer Dean) en gaèlic


Avió de tornada des de Shannon

No hay comentarios:

Publicar un comentario