miércoles, 28 de enero de 2015

La recerca de l’exotisme de les antigues colònies indoxineses

 
Aquesta vegada decidim volar cap a l’orient, a la recerca de l’exotisme de les antigues colònies indoxineses. La capital de Tailàndia, Bangkok, ens farà de base i des d’aquesta metròpoli visitarem els països dels voltants com Birmània i Cambodja.
El nostre avió


Però abans d’arribar a destinació, fem una escala a Doha, la capital del petit estat aràbic de Qatar. 
Doha: els ptromillonaris
Un país que fa 60 anys només habitaven 100 famílies ancorades a la edat de gel i que al 2015 es varen convertir en petromilionaris estufats. 

Amb el descobriment de l’or negre Qatar va atreure a milions de immigrants arrel del món, entre ells els nostre amfitrions mallorquins que gustosament ens mostren la capital i ens conviden a un gustós restaurant iranià. 
Amfitrions mallorquines a Doha
 Segons comenten els nostres amics, els qatarís s’han convertir de pobres nòmades a milionaris estrafolaris i malgastadors i Qatar ha sofert un lífting integral irreconeixible en poques dècades. 
 
Les obres faraòniques construïdes per ma barata índia i asiàtica s’han convertit en emblema de l’opulència del nou Qatar... on dues societats conviuen separades (els rics qataris i els pobles asiàtics).

Mercat Xinès
Tuk tuk
Bangkok se presenta com la porta del sud-est asiàtic, capital de més de 20 milions de persones apinyades majoritàriament entre edificis insalubres de formigó ennegrit i la resta, en privilegiats condominis de luxe que configura la nova aristocràcia social.

 
Tràfic a Bangkok
Qui ha dit que Bangkok era barata? Res de res! Aquí la economia de mercat s’ha imposat amb força, fent créixer els preus dels productes i serveis a ritmes desproporcionals segons el meu criteri. Però el creixement econòmic no ha estat ordenat i mesurat i menys distribuït entre les classes socials.
Mercat flotant de Amphawa

Hanspeter sopant
El fort olor a clavegueram, aigües brutes i contaminació atmosfèrica que desprenen els carrers de Bangkok, juntament amb el caos circulatori i falta d’higiene a places i mercats, fan de la ciutat un indret horrible per viure... tal com indica el nostre amic Hanspeter, un productor cinematogràfic que fa molt d’anys que hi viu.

Dinant al costat del caixer automàticEl barri de Patpong: prostitució asiàtica
Però Bangkok, no només és caos i mals olors, sinó també és prostitució tant masculina com femenina. El sexe és la moneda de canvi dels tailandesos que volen sortir de la pobresa en un món desigual i sense oportunitats. L’oferta és variada i els preus són molt raonables. – Veure vells repugnants amb jovenets/tes passejant per la ciutat o prenent copes a llocs alternatius, me remou la consciència-
Gent de Bangkok
 La imatge desagradable de enormes rates de clavegueram revoltant els mercats del barri Xinès en mig d’un mercaders impassibles i descuidats juntament amb les majestuoses i ornamentades pagodes i monestirs budistes i elegants palaus reials, són contrastos de la porta d’orient.


Gent de Bangkok
No deixam escapar durant les vetllades de conèixer gent local i altres estrangers que fan de l’estada una mica més interessants. Al cap i a la fi, tenc la sensació que ens trobam tot sols enmig d’una gran urbe depredadora... on només les motos circulen amb un poc de fluïdesa enmig de l’infinit embossament.
Palau Reial
No hay comentarios:

Publicar un comentario