domingo, 19 de julio de 2015

La vida salvatge de Kruger

La visita al parc nacional de Kruger supera totes les nostres expectatives, i això que encetarem l’etapa amb un cert escepticisme. És ver que no hem vist dins del parc els famosos “Big Fives” o els cinc més grans animals, entre ells .... el lleó, el rei de la selva,… però ens han brindat acte de presència durant el nostre transcurs per carreteres de terra aplanada amb paisatges de somni, girafes, hipopòtams, zebres, antílops, elefants, porc senglars africans, hienes.. entre d’altres.

Tal vegada Sud-àfrica no sigui el millor lloc per fer un safari, i més si el compares amb les extensions del Gran Serengeti de Kenya o Tanzània on la vida animal apareix en la seva màxima expressió o del delta del Okavango en Botsuana, mundialment conegut per la concentració de bitxos, però la visita mereix un aprovat alt i l’experiència és sensacional i altament recomanable.

Però l’avistament de vida salvatge no és concentra només al Parc de Kruger, sinó també pels voltants del parc, que és on es troba situada la nostra cabana o lodge de 400 metres quadrats amb vistes a un llac farcits d’hipopòtams. Els guardes de seguretat i la propietat ens han fet series advertències de la perillositat de sortir de la cabana a peu, i encara més durant les hores de fosca, quan els animals s’esplaien en la recerca d’aliment o en la protecció del seu territori, com el perillós hipopòtam que vetlla i guaita entre les boveres en la recerca d’intrusos forasters.  Tancats al recinte, dedicam les hores mortes a llegir, veure la televisió, parlar de l’etapa següent, o simplement a relaxar-nos en la magnífica banyera olímpica del bany de luxe.

Però la vida salvatge ... (no sé perquè però m’agrada aquest adjectiu darrer...tal vegada perquè me fa recordar a la somereta del Bon Jesús, animal molt apreciat), se’ns presenta durant l’hora de dinar quan som atacats per una banda de malèvols micos en la recerca de fruita principalment. L’agressivitat que expressen en la seva comesa desdibuixa la imatge de criatures dòcils, amables i entranyables que fins ara havia tengut dels primats, tal vegada per la familiar genètica compartida....

Acabant la jornada per les rodalies del Parc Nacional de Kruger quan la gran girafa s’apareix al costat del lodge amb el seu llarg coll i el seu vestit ratxat amb taques marrons, i és aquí quan aprecio el gran magnetisme d’Àfrica i un flaire de melangia se m’apodera quan pens que hi ha persones sense escrúpols que satisfan els seus impulsos amb caçaries d’aquets nobles animals, com la lamentable i corrupta família borbònica que ens desacredita amb la seva funció representativa.Parc Nacional de Kruger


Entrada del Parc


Elefants a la carretera


Atacs de micos salvatges


La nostra cabana


Vista exterior de la nostra cabana


Girafa al costat del lodge


Josep i Marc de safari
No hay comentarios:

Publicar un comentario