miércoles, 3 de agosto de 2016

Doha


Palma- Barcelona- Qatar- Tòquio

Amb aturada tècnica a la ciutat de Doha, agafam un vol amb la companyia Qatar Airways des de la capital catalana fins a la mítica megalòpoli de Tòquio. A diferència del vol interior i anterior de Palma a Barcelona que ha sortir amb quasi dues hores de retard i amb una espera de maletes de més d'una hora (Vueling dels nassos, com no podia ser!), Qatar Airways és una companyia aeronàutica puntera, servicial, puntual i confortable, i amb un servei d'àpats que no tenen res d'envejar als restaurants delicatessens de renoms internacionals


Passant l'aduana: Doha


Qatar Airways


Qatar (Doha):

No és la primera vegada que visito aquesta ciutat enmig del desert de la península aràbiga que ha transformat la seva fisonomia sobtadament des del descobriment dels pous petrolers durant els anys 50. Una ciutats de nòmades que vivíem en cases de fang amb una economia basada en el transport de les mercaderies utilitzant les caravanes de camells que circulaven per camins pedregosos i abrasadors per les altes temperatures.

Actualment la sofisticada Doha està envaïda de pakistanesos, indis, filipins i occidentals en la recerca de font econòmiques i treballs més dignes i millors remunerats... però el seu pas per la península catarí és merament temporal, perquè la nacionalitat els hi està totalment vetada!. De fet, ser Catarí t'atorga una sèrie de drets i deures considerables, entre d'ells, i diguem el més destacat, seria l'atribució d'una paga vitalícia estatal que et permet viure sense necessitat que desenvolupis cap activitat laboral.

Però Qatar s'ha desenvolupat ràpidament i sense respecte a la antiga arquitectura tradicional que atorgava un toc bucòlic i integrador amb el medi ambient, restant inundada de gratacels i edificis ultramoderns emergits entre les dunes de les terres àrides. Només els més majors recorden amb nostàlgia continguda la vida tranquil·la i serena dels vells que temps que ja no retornaran.


I és que Qatar vol presentar-se a nivell internacional amb la imatge avançada, que els hi dóna l’ostentació de la tecnologia puntera al seu abast i la materialització de projectes megalòmans que deixa bocabadats a qualsevol esser humà - Déu tengui cura d'aquesta gent quant els pous petroliers esgotin les seves existències-! però amb un fort arrel cultural i religiós conservador que mira amb recel l’exportació de noves mentalitats i visions culturals.

Qatar durant el dia només té una activitat ... romandre a l'hotel amb un aire acondicionat que minvi la sensació de xafogor exterior i com no, hidratar-se constantment, si pot ser amb  bones begudes refrescants i sucs de fruites fresquets.

La nostra visita a Qatar se concentra a l’antic Bazar o Zouq històric i a l’exposició o festival internacional del dàtils, on s'exposen quilos de l'apreciada fruita del desert, amb les diverses tonalitats cromàtiques, textures i intensitats de dolços! El museu islàmic el deixam per un altre any!!! Ara fa massa calor!!!!!


Bazar: Doha


Festival del Dàtil


Festival del DàtilNo hay comentarios:

Publicar un comentario